Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hašek si dává pauzu, za rok se chce opět vrátit

24. 5. 2011

Legendární český gólman Dominik Hašek se rozhodl dát hokeji sbohem. Aspoň tedy na rok. Šestačtyřicetiletý vzor mnoha mladých talentů dle vyjádření v deníku Sport neobdržel zajímavou nabídku, a proto se rozhodl svou sportovní kariéru přerušit.

"Dám si pauzu, ale pak to chci minimálně na rok zase zkusit," uvedl šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana NHL. Hašek tak ani v pokročilém sportovním věku nezavrhuje myšlenku pokračování své dlouhé a úspěšné kariéry. "Stoprocentně jsem o tom přesvědčený. Nosím to už v hlavě. Cítím se dobře, příští rok mi bude 47 a u gólmanů do padesáti let věk nehraje roli," dodal v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport.

Uplynulou sezonu strávil populární "Dominátor" v Kontinentální hokejové lize, kde hájil dres Spartaku Moskva. Tamní průměrný klub dokázal dovézt do play off, ale přesto s ním vedení čtyřnásobného mistra SSSR na další sezonu přestalo počítat.

Hašek si hokejovou pauzu hodlá zpestřit cestováním. Rád by se podíval do Patagonie, na Kamčatku nebo do Himalájí. V sezoně 2011/2012 tedy Haška na ledě nehledejte, ale v té příští už ano.

deniksport.cz
(JaP)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář