Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústí deklasovalo Hradec na jeho vlastním ledě, Chomutov prohrál v Olomouci

28. 9. 2011

Ani v Den české státnosti se kolotoč zápasů první ligy nezastavil. Šlágrem dnešního sedmého kola bylo bezpochyby střetnutí mezi Olomoucí a Chomutovem. Napínavý duel vyzněl lépe pro domácí Moru, která se po tříbodovém zisku posunula na průběžné třetí místo tabulky.

Návštěvníci olomouckého stadionu se prvního gólu dočkali až ve dvaačtyřicáté minutě. K jejich radosti padl do sítě hostujícího Hanuljaka. Úspěšným střelcem byl Pekr, který usměrnil do sítě střílenou Kucserovu nabídku. Do vedení mohli už podstatně dříve jít chomutovští, ale Procházka nedokázal proti Žigárdymu ve čtyřiadvacáté minutě zužitkovat nařízené trestné střílení.

Neprůstřelnost domácího strážce svatyně odčaroval tři minuty před koncem normální hrací doby Ondřej. Radost Pirátům dlouho nevydržela. Za minutu se do jejich sítě z dorážky trefil Kolouch a Olomouc opět vedla.

Hostující trenéři očekávaně využili možnosti oddechového času. Na závěrečné okamžiky stáhli na střídačku brankáře Hanuljaka a poslali na led šestého hráče. Vyrovnat se už Chomutovu nepodařilo a naopak jejich porážku dokonal střelou do prázdné klece Kucharczyk.

Na čele se nic nezměnilo. Ústí s přehledem ovládlo duel v Hradci Králové. Smečka Lvů s místními Energetiky doslova zametla led. Svěřencům kouče Rosola dokonale vyšel úvod zápasu. Skóre otevřel už po pouhých devětašedesáti sekundách hry Zeman. Neuběhla ani půlminuta a rychlík Pajič pokořil Čecha podruhé. Domácí se vzpamatovali paradoxně až po třetím úderu, který jim zasadil Sklenička. Kontaktní gól Vágnera však byl na dlouhou dobu jediným radostným okamžikem domácího celku.

Východočeši se nedokázali proti kompaktnímu soupeři prosadit. Selhali i v nařízeném trestném střílení, jenž promarnil Koudelka. Ústečtí hráli přesně to, co potřebovali a navíc dokázali svou aktivitu vyjádřit i brankově. Stačilo jim osmatřicet minut na to, aby navýšili svůj střelecký účet na šest zásahů a tím vyhnali domácí gólmanskou jedničku Čecha na střídačku. Zbytek zápasu se prakticky dohrával z povinnosti.

Z favorizovaných týmů nečekaně klopýtla Jihlava. Dukla mohla v případě svého úspěchu a případného zaváhání Ústí pomýšlet na první místo, ale jejich sen se postupně zhroutil. Výchozím faktem byla jejich samotná porážka. Vlkova družina odehrála na ledě Benátek vyrovnaný souboj, ale dala o gól méně, čímž přišla o možnost úspěchu.

Výrazný podíl na jejich neefektivitě měl gólman Stejskal, který dokázal během střetnutí zneškodnit sedmatřicet palebných pokusů. Dobře si vedl i jeho protějšek Halmoši, ale ten za svá záda pustil o jeden puk více, což v konečné konfrontaci rozhodlo o výsledku. 

Souhrn výsledků 7.kola:

HC Berounští Medvědi - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1 po s. n. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 43. Vlček (Besser, Milfait), rozh. nájezd Klhůfek - 51. Kostrourek (Polodna, Meidl).

HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 39. Král z tr. střílení, 58. Pavlů (Vitásek) - 46. Hubáček.

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč 4:2 (0:1, 4:1, 0:0)
Branky: 24. Kříž (Kloz, Tvrzník), 30. Hlusička (Drábek), 30. Kloz (Šinágl, Kříž), 31. Holomek (Slížek) - 9. Rangl (Havran, Dolníček), 38. Dolníček (Honejsek, Laš).

HC Olomouc - Piráti Chomutov 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 42. Pekr (Bartoň, Řípa), 58. Kolouch (Řípa), 60. Kucharczyk (Mikel) - 57. Ondřej.

HC Most - Salith Šumperk 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)
Branky: 3. Žejdl (Mavrojanidis), 27. Slavíček (Kuncl, Martinec), 35. Bauer (Vrtek, Šulc), 39. Havlíček (Krejčí), 56. Žejdl(Mavrojanidis, Kuncl) - 51. Meluzín (Mičulka, Holík), 55. Hulva (R. Ondráček).

Sportovní klub Kadaň - IHC KOMTERM Písek 4:2 (4:0, 0:2, 0:0)
Branky: 5. Novák, 9. Stehlík (Rohan), 12. Mazanec (Chlouba), 20. Novák (Schmidt) - 25. Nouza (Kotrla, Němeček), 29. Polodna.

HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi 2:7 (1:3, 0:4, 1:0)
Branky: 7. Vágner (Moskal, Budínský), 49. Berger (Kubica, Macháň) - 2. Zeman (Ludvík), 2. Pajič (Gureň, Kučný), 6. Sklenička (Třetina, Alinč), 27. Kučný (Lev, Rod), 37. Šagát (Roubík, Ludvík), 38. Kovář (Kučný, Gureň), 39. Třetina (Rod, Zeman).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář