Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benátky si vyšláply na Chomutov, Olomouc zvítězila v Kadani

19. 10. 2011

První liga měla dnes na programu zápasy 14. kola. Role favoritů nesplnily hned tři týmy. Chomutov prohrál v Benátkách, Hradec Králové v Litoměřicích a Havlíčkův Brod v Šumperku. Týmy Ústí, Jihlavy, Olomouce a Třebíče své soupeře dokázaly porazit.

Výprava Pirátů na ledě Benátek příliš úspěšná nebyla. Ve formě hrající domácí tým svedl s favorizovaným soupeřem zcela vyrovnanou bitvu. Chomutov sice v utkání třikrát vedl, ale o výhodu dokázal brzy přijít. Benátky v klíčových pasážích hry včetně nájezdů podržel gólman Blažíček, což se hostům stalo osudným. O rozluštění hádanky na vítěze se postaral úspěšnou exekucí hokejové penalty Skořepa.

Mužstvo z okolí Jizery bodovalo už podesáté za sebou a v tabulce předskočilo právě svého dnešního soupeře a zbydlelo se na průběžné čtvrté příčce.

Zatímco Chomutov klopýtá, tak Ústí šlape jako švýcarské hodinky. Lvi deklasovali Písek 5:0 na jeho vlastním ledě a rozšířili své konto na 33 bodů. Hosté se brzy stali pány ledu a bylo jen otázkou času, kdy hradby Písku definitivně prolomí. Stalo se tak ve druhé třetině, kdy na Šagátův gól navázali dvěma slepenými Rod s Pavlíkem. Za stavu 0:4 už prakticky nebylo o co hrát. Důvodem bylo také to, že v bráně úřadoval zkušený Orct, který nedovolil Komtermu skórovat ani v jednom z jednadvaceti pokusů.

Plný bodový zisk si v domovině soupeře připsala také Olomouc. Trenérské duo Mory se opět muselo obejít bez služeb veterána Dopity, kterého trápí zranění zad. Kohoutům vyšel vstup do partie. Už v 9. minutě se po akci Řípy z dorážky prosadil Haluza. Prakticky vzápětí inkasoval domácí Kaššák z obdobné situace, tentokrát se mezi střelce zapsal Pšurný. Kadaňští měli nemálo slibných příležitostí, jak se vrátit do hry. Nedokázali však využít ani dvě nabídnuté přesilovky pěti proti třem. Olomouc finalizovala svůj triumf v závěrečném dějství třetím gólem, o který se postaral svou druhou trefou v zápase Haluza. Tři body odcestovaly na Hanou i díky skvělému výkonu gólmana Kašíka, který dokázal zneškodnit sedmačtyřicet palebných pokusů domácího týmu.

Veselo bylo i v Třebíči. Horácká Slavia vyhrála třetí duel z posledních čtyř a v přímém souboji odsoudila soupeře z Mostu na nepopulární dno tabulky. Hosté zpočátku odhodlané družině kouče Pokorného výrazný odpor nekladli. Třebíč se už po třiadvaceti minutách dostala do tříbrankového vedení. Mostečtí se však nevzdali a trefami Divíška s Látalem se vrátili zpět do hry. Domácím však ještě před druhou sirénou vrátili dvoubrankové vedení Ostřížek, což plány nováčka opět řádně zkomplikovalo. Třebíč si už utkání pohlídala a mohla se těšit ze zisku tří bodů.

Šumperk se po delším čekání dočkal toužebné výhry. Draci s podporou svých příznivců udolali v prodloužení Havlíčkův Brod a zastavili tak pětizápasovou šňůru neúspěchů. Kučerova parta však dlouho tahala za pomyslný kratší konec lana. Po dvaačtyřiceti minutách prohrávala už 2:4, ale skvělým obratem po gólech Tesaříka a Hulvy zápas zachránila. Šumperští těžili zejména z přesilových her, které dokázali zužitkovat hned tři. O zisku bonusového bodu pro domácí výběr se postaral Sedlák, jenž stejně jako Hulva, se během večera prosadil dvakrát. Černým stínem úspěchu je pro domácí zranění forvardů Vrány a nejlepšího střelce týmu Veleckého.

Souhrn výsledků 14. kola:

Benátky nad Jizerou - Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 3:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 23. Skořepa (Vlach), 24. Klimt (Král, Jaroměřský), 31. Bulíř (Jaroměřský, Král), rozh. nájezd Skořepa - 16. Fiala (Jillson), 21. Hruška (Grof), 25. Endál (Fiala).

Jihlava - Beroun 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 12. Mikšovský (Kaláb), 22. Domin (Kaláb, Malena), 29. Čachotský (Hodek) - 26. Švagrovský (Sobotka, Nedvěd), 55. Rubeš (Nedvěd).

Třebíč - Most 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky: 1. Dolníček (Rangl), 19. Burian (Kadela), 23. Rangl (Kania, Dočekal), 39. Ostřížek (Valenta, Burian), 58. Vítek (Valenta) - 29. Divíšek (Andres, Rudovský), 36. Látal (Přindiš, Divišek), 43. Žejdl (Havlíček).

Kadaň - Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky: 9. Haluza (Řípa), 10. Pšurný (Pekr), 53. Haluza.

Litoměřice - Hradec Králové 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
Branky: 3. Slížek (Kloz), 8. Belay (Hašek), 13. Hašek (Evan, Drábek), 30. Slížek (Kloz) - 14. Moskal (Koudelka, Orsava), 48. Koudelka (Moskal, Orsava), 51. Kubeš (Cartelli, Brož).

Písek - Ústí nad Labem 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 14. Handlovský, 26. Šagát, 31. Rod (Nahodil), 32. Pavlík (D. Boháč), 45. Kovář.

Šumperk - Havlíčkův Brod 5:4 po prodl. (1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
Branky: 19. Sedlák (Cink), 29. Hulva (Plášek), 55. Tesařík (Plášek, Červenka), 60. Hulva, 65. Sedlák (Holík) - 11. Švaňhal, 18. Kostourek (Koma, Polodna), 27. Stehlík (Semorád), 42. Polodna (Knotek).
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář