Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomajko ukončil kariéru a stane se novým pomocníkem trenéra Fialy

13. 4. 2010

Překvapivá zpráva dorazila z Hané. Jeden z největších klenotů Mory posledních let se rozhodl zanechat své aktivní hráčské činnosti. Třiatřicetiletý útočník však barvy Kohoutů neopustí, neboť od příští sezony bude novým členem realizačního týmu. Jan Tomajko nahradí Petra Vlka, jenž se rozhodl vrátit do Jihlavy.

 

Hlavním důvodem Tomajkova rozhodnutí byly nekončící zdravotní problémy. Zkušený útočník zahajoval letošní sezonu v dresu extraligového Kladna a na Hanou se vrátil v listopadu loňského roku. V družině třetího nejlepšího klubu první ligy odehrál šestadvacet utkání v základní části, během kterých zaznamenal tři branky a jedenáct asistencí. V play off se představil v osmi střetnutích s bilancí dvou asistencí.

 

V nejvyšší domácí soutěži odehrál téměř šest set utkání a dalších osmatřicet startů si připsal i v národním mužstvu. Byl součástí zlaté éry českého hokeje. Ze dvou světových šampionátů (2000, 2001) má kov nejcennější.  Je čtyřnásobným mistrem republiky. V letech 1998, 1999 a 2001 se z titulu radoval ve Vsetíně a v roce 2002 v dresu pražské Sparty.

 

 

Člen dnes již téměř legendární olomoucké formace, kterou tvořil se svými vrstevníky Ondřejem Kratěnou a Michalem Brošem, tak začne psát novou kapitolu svého hokejového života.

 

 

S využitím flash zprávy na hc-olomouc.cz

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno