Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Kašpar se poprvé trefil v NHL a zajistil výhru

13. 10. 2008

ObrazekPamátkého okamžiku se dočkal v nočním zápase český útočník Lukáš Kašpar. Právě díky jeho premiérové trefě si Žraloci připsali výhru na ledě Los Angeles. Třiadvacetiletý hráč byl navíc jediným úspěšným střelcem večera a zcela po zásluze patřil mezi tři největší hvězdy večera.

 

 

Do samotného utkání vstupovali v roli favorita jednoznačně hosté. Kádr našlapaný hvězdami typu Thornton, Cheechoo či Marleau mluvil za vše postatné. Kings jsou naproti tomu mužstvem s poměrně solidním potenciálem. Dustin Brown, Anže Kopitar či Alexander Frolov jsou velmi perspektivní hráči, o které by byl na trhu velký zájem.

 

V utkání byli dlouho hlavními hvězdami oba gólmani. Jak domácí LaBarbera, tak i Boucher hájící klec Žraloků. Misky vah se převážily až v polovině zápasu a to právě zásluhou českého hokejisty. Kašpar nachytal svůj objekt zájmu svižnou střelou z pravého kruhu. Byl prvním a zároveň posledním hráčem večera, který se mohl z branky radovat, aspoň tedy z té regulerní. Puk do sítě Sharks dokázal dostat Preissing, ale s ohledem na faul v brankovišti nebyla trefa exottawského hráče uznána. Brian Boucher, gólman vítězů si tak připsal jednadvacet úspěšných zákroků a cenné čisté konto.

 

Z branky do sítě soupeřova brankáře se mohl zaradovat i Milan Hejduk. Pardubický odchovanec se prosadil z nařízeného trestného střílení a srovnal stav na 2:2. Bohužel z pohledu Avalanche to bylo vše. Status hvězdy večeras patřil domácímu forvardovi Pennerovi, který si ke gólu z šestačtyřicáté minuty připsal i vítězný, který v poslední minutě tečoval střelu Moreaua a rozhodl tak o výhře Oilers.

 

Los Angeles - San Jose 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 30. Kašpar. Střely na branku: 21:19. Diváci: 18 118.

 

Edmonton - Colorado 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky: 46. a 60. Penner, 7. Horcoff (Hemský) - 32. Sakic, 51. Hejduk z tr. střílení. Střely na branku: 19:33. Diváci: 16 839.

 

Anaheim - Phoenix 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky: 34. R. Carter, 57. Parros - 22. a 57. Doan, 12. Boedker, 29. Turris. Střely na branku: 35:24. Diváci: 17 174.

Foto: sharkspage.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář