Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Šlágr hned v úvodním kole play off, Philadelphia s Jágrem proti Pittsburghu

10. 4. 2012

Na základní část ligy můžete v klidu zapomenout. Až nyní začíná pro řadu týmů ta pravá bitva. O motivaci mají všichni účastníci vyřazovacích bojů postaráno. Na toho nejlepšího, který se dokáže vypořádat se všemi nástrahami play off, čeká bájný Stanleyův pohár. Philadelphia vstupuje do prvního kola z pozice pátého nejúspěšnějšího týmu Východní konference. Soupeřem Flyers je zbožňovaný i nenáviděný Pittsburgh.

Duel je prestižní i pro samotného Jaromíra Jágra, který právě dlouhá léta zářil v barvách ťapajících Tučňáků. Jágr strávil v klubu z Pennsylvánie jedenáct úspěšných let. Po boku Maria Lemieuxe, Rona Francise či v začátcích Jiřího Hrdiny se podílel na řadě vítězství a také na zisku dvou Stanley Cupů v letech 1991 a 1992.
Dosáhl i na řadu individuálních trofejí (mj. 5x Art Ross Trophy (1995, 1998 – 2001) a 1x Hart Trophy (1999)

Philadelphia není pro Pittsburgh neznámou. Oba kluby se už v minulých letech ve vyřazovacích bojích potkaly. V divizním finále v roce 1989 zvítězili hráči Flyers 4:3 na zápasy. Letci byli úspěšní i v letech 1997 (1. kolo 4:1 na zápasy) a 2000 (2. kolo 4:2 na zápasy). Penguins se dočkali až v roce 2008, kdy svého soka přehráli ve finále konference 4:1 na zápasy. Z postupu se radovali i další rok, kdy cestu Flyers utnuli už v 1. kole (4:2 na zápasy), tentýž rok se Crosbyho družina radovala také ze zisku Stanley Cupu.

V letošní sezoně se oba celky utkaly celkem šestkrát. Ve čtyřech z nich se z vítězství radovali hráči Philadelphie. Konfrontace slibuje ofenzivní podívanou, kterou bez výraznějších pochybností můžeme označit jako šlágr play off. Legie kouče Dana Bylsmy skončila v Atlantické divizi pouhý bod za New Yorkem Rangers. Je pravděpodobné, že kdyby Penguins nebrzdila zranění klíčových hráčů (Sidney Crosby, Kris Letang, Jordan Staal), tak by nejspíš divizi zcela ovládli.

Lídrem Tučňáků byl Jevgenij Malkin, který převzal žezlo po zdravotně indisponovaném Sidneym Crosbym. Ruský forvard zaznamenal během 75 utkání úctyhodných 109 bodů (50+59), čímž ovládl tabulku produktivity NHL. Před druhým v pořadí Stevenem Stamkosem měl náskok 12 bodů. Nejpilnějším sběratelem bodů u Flyers byl Claude Giroux, jenž si připsal 93 bodů za 28 branek a 65 asistencí.

Bitva dvou nesmiřitelných táborů začíná z noci na čtvrtek. Status favorita je přiřazován Pittsburghu, který je připraven nastoupit ve svém nejsilnějším složení tedy včetně kapitána Sidneyho Crosbyho. Flyers budou nadále postrádat pilíře zadních řad Chrise Prongera. Chybět budou také další bek Andrej Meszároš a forvardi Ian Laperriere, James van Riemsdyk, Blair Betts a Tom Sestito.

Rozpis zápasů 1. kola play off série Pittsburghu s Philadelphií

12. dubna 2012 – Pittsburgh vs Philadelphia (1:30)
14. dubna 2012 – Pittsburgh vs Philadelphia (23:55)
15. dubna 2012 – Philadelphia vs. Pittsburgh (21:00)
19. dubna 2012 – Philadelphia vs. Pittsburgh (1:30)

Převzato z partnerského projektu: fanpage Jaromíra Jágra - www.jaromir-jagr.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář