Jdi na obsah Jdi na menu
 


Miller vychytal Kačery, Toronto pošesté v řadě padlo

1. 3. 2012

Kanadsko-americká NHL nabídla z noci na čtvrtek čtyři zápasy. Výhodu domácího prostředí zužitkovalo jen Chicago, které i díky dvěma trefám Slováka Mariána Hossy zdolalo Toronto 5:4. Celek Maple Leafs promrhal v zápase dvougólové vedení a připsal si už šestou prohru v řadě.

Blackhawks pomohl k triumfu také gólman Ray Emery, který po úvodních dvaceti minutách vystřídal třikrát pokořeného Coreyho Crawforda. Kanadský gólman, jenž se před třemi lety v dresu Atlantu Mytišči blýskl v tamní Kontinentální hokejové lize, si poradil se třiadvaceti střelami hostů. Nedokázal lapit pouze pokus Mikea Browna čtyři sekundy před závěrečnou sirénou.

Ústřední postavou zápasu Anaheimu s Buffalem byl bezpochyby hostující Ryan Miller. Jednatřicetiletý americký gólman dováděl střelce Duck doslova k šílenství. Domácí na něj v průběhu bitvy vyslali třiačtyřicet projektilů, ale žádný z nich za záda buffalského strážce svatyně neprošel. Týmu Sabres tak nakonec k triumfu stačily jen dvě branky, které obstarala dvojice Derek Roy, Brad Boyes.

Vítězství se dočkal také Pittsburgh. Tým z Pennsylvánie vybojoval triumf na ledě Dallasu a navázal tak v série na svá předchozí tři úspěšná vystoupení. Utkání mělo prestižní náboj zejména pro Alexe Goligoského, Matta Niskanen a Jamese Neala. Zmíněná trojice byla v loňské sezoně hlavní položkou transakce mezi oběma celky. Pittsburgh poslal ke "Hvězdám" svého druhého nejproduktivnějšího beka Goligoského výměnou za forvarda Jamese Neala a obránce Matta Niskanena.

Samotná konfrontace přinesla zajímavý souboj. Domácí se dostali do vedení zásluhou Jamieho Benna. Gólová reakce ze strany "Pens" přišla v závěru úvodního dějství, kdy Steve Sullivan vyhrál s Karim Lehtonenem přímý souboj. V prostřední dvacetiminutovce i díky několika výborným zákrokům hostujícího Marca-Andrého Fleuryho padl jediný gól. Postaral se o něj v posledních sekundách třetiny Souray, který nakonec pittsburskou zeď v brance prostřelil - 2:1.

Tučňáci ve třetí třetině následně brankami Craiga Adamse a Chrise Kunitze výhodu převážili na svou stranu a dostali se tak do vedení 2:3. Dallas se s porážkou nehodlal smířit a dál zaměstnával Fleuryho. Dočkal se i vyrovnání, které zařídil Michael Ryder. Nerozhodný stav vydržel i přes prodloužení, a tak se o vítězi muselo rozhodnout v loterii hokejových penalt. Pomyslnou tajenku večera rozhodl ve čtvrté sérii hostující Pascal Dupuis a Pittsburgh tak mohl oslavit vítězství.

V celkovém sumáři, ale triumf družiny trenéra Dana Bylsmy měl hořkou příchuť. Penguins v zápase přišli o své dvě opory Stevea Sullivana a obránce Krise Letanga, kterého nevybíravým způsobem sestřelil Eric Nystrom.

Souhrn výsledků nočních zápasů NHL:

Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 3:4 po s. n. (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 16. Benn, 40. Souray, 48. Ryder - 19. Sullivan, 44. Adams, 45. Kunitz, rozh. nájezd Dupuis. Střely na branku: 33:30. Diváci: 17 455.


Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 5:4 (2:3, 2:0, 1:1)
Branky: 33. a 60. Hossa, 12. Shaw, 20. Kruger, 39. P. Kane - 1. Bozak, 12. Lupul, 17. MacArthur, 60. Brown. Střely na branku: 35:34. Diváci: 21 244.


Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 8. D. Roy, 29. Boyes. Střely na branku: 43:24. Diváci: 14 972.


Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Branky: 29. Potter, 40. Nugent-Hopkins - 1. a 28. McDonald, 23. Nichol, 44. Shattenkirk, 48. Stewart z tr. střílení. Střely na branku: 24:31. Diváci: 16 839.