Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gólman Pavelec táhne Atlantu na výsluní, udrží se klub mezi elitou ligy?

21. 12. 2010

Atlanta je opětovnou součástí kanadsko-americké NHL od roku 1999 a opět se o ní začíná mluvit. Klub reprezentující americký stát Georgia bojuje po letech o prvenství ve své Jihovýchodní divizi a výsledově zastiňuje i řadu věhlasnějších celků.

 

Výkony mužstva, kterému z pozice hlavního kouče velí Craig Ramsey, jsou příjemným překvapením dosavadního průběhu soutěže. Thrashers mají po 35 odehraných zápasech na svém kontě 43 bodů, což otevírá možnost případného ataku klubového rekordu ze sezony 2006/07, kdy mužstvo získalo 97 bodů a vyhrálo Jihovýchodní divizi.

Na úspěšném tažení Atlanty má nemalý podíl český gólman Ondřej Pavelec. Třiadvacetiletý rodák z Kladna je v týmu jasnou brankářskou jedničkou. Svou vizitku potvrzuje i statistickými ukazateli, které ho řadí mezi aktuálně nejúspěšnější špičku svého postu.

Pavelec k dnešnímu dni nastoupil ke 23 zápasům. S průměrem 1,82 branky na zápas a procentní úspěšností zákroků 94,3% je za bostonským Timem Thomasem druhým nejlepším gólmanem soutěže, což už opravdu něco znamená.

Další významnou oporou mužstva je Američan Dustin Byfuglien. Pětadvacetiletý ofenzivní bek je s 35 body nejproduktivnějším hráčem týmu a první pozice mu patří i v samotném bodování obránců. Na stejném postu mu úspěšně sekunduje Švéd Tobias Enström. O jeden gól více než Byfuglien má nejlepší kanonýr týmu Kanaďan Andrew Ladd, na jehož kontě je 12 zápisů. Vydatnou pomocí jsou i výkony forvardů Anthonyho Stewarta, Riche Peverlyho, Evandera Kanea či talentovaného beka Zacha Bogosiana.

Atlanta je typickým příkladem toho, že tým může šlapat i bez velkých hvězd. Klub dokázal úspěšně sjednotit mladou generaci hráčů s ostřílenými harcovníky. Nabízí se zajímavá myšlenka. Rodí se nová perspektivní dynastie Thrashers? Možná ano. Důležitým vstupním faktorem na další prognózy bude bezesporu výsledek letošní sezony.

(JaP)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář