Jdi na obsah Jdi na menu
 


Flyers jsou v laufu, Tučňáky vytřískali osmi góly!

16. 4. 2012

Nálet s ničivým účinkem. Tak lze snad charakterizovat vystoupení Letců ve třetím utkání 1. kola play off. Philadelphia znovu přehrála favorizovaný Pittsburgh a schází jí jediný krok k tomu, aby své zatím famózní vystoupení korunovala postupem. Samotný duel nabídl úplně všechno. Pohledné hokejové momenty, tvrdé zákroky, chyby gólmanů a v neposlední řadě také pěstní výměny názorů, kterých rozhodně nebylo málo. Rukovice shodili nejen elitní beci Kris Letang s Kimmo Timonenem, ale také hlavní „stars“ Sidney Crosby s Claudem Girouxem.

Pokud všeobecně platí pravidlo – kdo dá první gól, vyhraje, tak v sérii Philadelphia vs. Pittsburgh to rozhodně neplatí. Tučňáci stejně jako v předchozích dvou kláních se znovu dostali do vedení. Úvodní branku obstaral po čtyřech minutách hry Jordan Staal. Nutno říct, že při něm neměl příliš čisté svědomí gólman Ilja Bryzgalov. Odpověď domácího celku však na sebe nenechala dlouho čekat. Do „černého“ se trefil s pomocí nejistého Marca-Andre Fleuryho paradoxně bývalý člen Pittsburghu Max Talbot a to navíc v oslabení.

Ve 12. minutě to už bylo 3:1. Dvěma góly se totiž blýskl Daniel Briere. První trefu obstaral po akci Jaromíra Jágra během přesilovky a za další tři minuty zakončil perfektní souhru Wayna Simmondse s Braydenem Schennem. Penguins vrátil do hry hbitý James Neal, jemuž se podařilo proskočit mezi bránícími beky a akci úspěšně zakončit. Dvougólový náskok už za pouhých třiadvacet sekund Flyers vrátil Matt Read – 4:2.

Pittsburghu se během druhé dvacetiminutovky při početní výhodě podařilo snížit. Svou druhou trefou v utkání se zaskvěl James Neal. Dvoubrankový byl brzy také Matt Read, jemuž se rovněž podařilo po přesném pasu Jaromíra Jágra zužitkovat výhodu jednoho hráče v poli. Hosté se nechtěli s vývojem zápasu smířit a Jordan Staal znovu oživil pomyslný plamének naděje, ale poslední slovo před druhou sirénou patřilo Flyers. Konkrétně střelci, kterým byl Wayne Simmonds – 6:4.

Ve třetím dějství už padly jen dva góly – oba do sítě Pittsburghu. Prosadil se po perfektní akci Jaromíra Jágra i hvězdný Claude Giroux. Poslední slovo měl v závěru utkání Max Talbot. V té době už hájil klec Brent Johnson, jemuž uvolnil místo dnes velmi nejistý Marc-Andre Fleury.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 8:4 (4:2, 2:2, 2:0)
Branky: 7. a 58. Talbot (na druhou Voráček), 9. a 12. Briere (na první Jágr), 16.a 35. M. Read (na druhou Jágr), 40. Simmonds, 41. Giroux (Jágr) – 4. a 36. J. Staal (na první Z. Michálek), 16. a 31. J. Neal. Střely na branku: 34:35. Diváci: 20 092.

Průběžný stav série: 3:0

Hvězdy utkání: Daniel Briere, Claude Giroux, Jaromír Jágr (všichni Philadelphia)

Převzato z partnerského projektu: fanpage Jaromíra Jágra - www.jaromir-jagr.cz

Jaromir-Jagr.cz - aktuality, videa, statistiky, zajímavosti - vše o Jaromíru Jágrovi a Philadelphii Flyers

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář