Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Švédové si na Čechy věří, přijde jejich vystřízlivění?

17. 5. 2012

PREVIEW: Nastává den zúčtování. Český národní tým má před sebou bitvu, která rozhodne o tom, zda-li bude patřit mezi ty vyvolené celky, jenž budou bojovat o medaile či nikoli. Švédové jsou pro náš celek noční můrou. Z posledních osmi vzájemných konfrontacích na MS se Tre kronor hned v šesti případech radovali z vítězství.

Hadamczikova družina na turnaji zatím zůstává i přes vysoké vítězství v posledním utkání s Německem za očekáváním. Nepřesvědčivá vítězství nad Dánskem či Norskem byly velký vykřičníkem. Nepočítáme-li jednoznačný duel s Německem, tak nejlepší zápas sehrála naše reprezentace byť bez bodového zisku s Ruskem.

To Švédové prošli základní skupinou podstatně lépe. Porazili Nory, náš tým, Dány, Němce, Italy a Lotyše. Jediné zaváhání si připsali s Ruskem, které je přehrálo v poměru 7:3. I přes tento fakt "Tre kronor" postoupili do dalších bojů ze druhé pozice.

Seveřané si na Čechy věří. „Víme, že Češi se hodně zlepšili od našeho prvního vzájemného zápasu. Řekl bych, že ten se jim vyloženě moc nepovedl. Je jen na nás, abychom proti nim zase ukázali, co umíme, hráli dobrý hokej a měli vývoj utkání pod kontrolou. Když to budeme dělat, naše šance jsou o něco vyšší,“ uvedl v rozhovoru pro deník Sport hvězdný útočník soupeře Henrik Zetterberg.

Zároveň si ale uvědomujeme, že nás čeká souboj s výbornými hráči. Jakmile uděláme chybu, oni ji dokáží využít. Je třeba, abychom hráli tak, jak chceme my a nemuseli se ohlížet na protivníka. I když samozřejmě i Češi budou mít své možnosti. Ty se musíme pokusit omezit na minimum, jak jen to bude možné,“ dodala opora Detroitu Red Wings.

Trenér české reprezentace Alois Hadamczik před médii záměrně mlží okolo faktu, který z brankářů nastoupí do tohoto klíčového duelu. Předpokládá se, že příležitost dostane Jakub Kovář, který se na šampionátu prezentoval velmi dobrými výkony.

Výrazné změny v sestavě se neočekávají. Do třetí formace se vrátí Petr Nedvěd, který dostal před utkáním s Německem volno. Vyloučen je naopak start Zdeňka Kutláka, který nadále laboruje s následky po otřesu mozku. Otazník visí nad Lukášem Kašparem.

Zápas, jenž určí, zda-li Češi budou bojovat o medaili, začíná ve 20:15 v přímém přenosu ČT4 Sport.

Poslední vzájemné konfrontace ČR se Švédskem na MS:

2012 - základní skupina: Švédsko - ČR 4:1
2011 - semifinále: ČR - Švédsko 2:5
2010 - semifinále: Švédsko - ČR 2:3 po s.n.
2010 - základní skupina: Švédsko - ČR 1:2
2009 - čtvrtfinále: Švédsko - ČR 3:1
2008 - čtvrtfinále: ČR - Švédsko 2:3 po prodl.
2008 - osmifinále: Švédsko - ČR 5:3
2006 - finále: Švédsko - ČR 4:0

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Kovář - Blaťák, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Němec - Michálek, Erat, Plekanec - Krejčí, Tenkrát, Frolík - Koukal, Nedvěd, Hemský - Novotný, Průcha, Petružálek - Vondrka.

Švédsko: Fasth - N. Kronwall, Hedman, Hjalmarsson, Karlsson, S. Kronwall, Brodin - Alfredsson, Bäckström, Hörnqvist - Eriksson, Zetterberg, Franzén - Stålberg, Krüger, Landeskog - Larsson, Järnkrok, Persson, Silfverberg.

Aktuální hokejové výsledky můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 či z NHL můžete denně sledovat online - ZDE

Uvolněno i pro HokejPortal.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář