Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství světa 2010

Příspěvky

MS 2010: Houževnatí Němci překvapili USA a mají i nový rekord

7. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Svěřenci trenéra Uweho Kruppa hned na úvod mistrovství potěšili všechny domácí příznivce. Němci dokázali ve svém prvním zápase porazit mužstvo USA a těšit je může i fakt, že se postarali o zápis do historie ve faktu nejvyššího počtu diváků, jenž sledovalo soutěžní zápas. Rovnou přes sedmasedmdesát tisíc návštěvníků mohlo prožívat napínavé chvíle i během rozhodování videorozhodčího o regulérnosti vítězného gólu Felixe Schütze.

 

MS 2010: Hokejová bitva začíná, kdo bude vládnout světu?

7. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Dnes večer bude zahájen v pořadí již čtyřiasedmdesátý ročník světového šampionátu. Šestnáct zemí bude bojovat o toužebný úspěch. Podle posledních zpráv organizátorů turnaje už bylo prodáno přes 380 tisíc vstupenek a očekává se, že při úvodním zápase, který se bude hrát na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu, bude atakován světový rekord v počtu diváků pod širým nebem.

 

Růžička představil tým, který bude bojovat v Německu o úspěch

6. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Českou republiku bude na šampionátu reprezentovat osmadvacet hokejistů. Její lodivod ve večerních hodinách, po úspěšném generálce proti Bělorusku, odtajnil seznam hráčů, kteří si zasloužili dál bojovat v dresu se lvíčkem na prsou. Na úvodní program mistrovství bude zapsáno jednadvacet z nich a další tři budou doplněni později. Informaci přinesly oficiální stránky ČSLH.

 

MS 2010: Trenér Hanlon odtajnil reprezentační výběr pro šampionát

6. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Třiadvacet slovenských hokejistů našlo své jméno v konečné nominaci národního týmu, který bude svou zem reprezentovat na světovém šampionátu. Kanadský lodivod se rozhodl dát příležitost hned deseti hráčům, kteří poprvé okusí atmosféru velkého mezinárodního turnaje. Ve výčtu nechybí očekávaná jména jako Budaj, Lintner, Graňák, Svatoš či mladá krev v podobě talentů jakými jsou Pánik či Tatar. Informaci přinesly oficiální stránky SZLH.

 

MS 2010: Finové zveřejnili jména svých vyvolených pro šampionát

4. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Trenér národního mužstva hokejistů Suomi prozradil složení mužstva, které bude reprezentovat svou zem na blížícím se světovém šampionátu. Největší hvězdou Jalonenova výběru bude bezpochyby obránce Petteri Nummelin, jenž okusí atmosféru velkého turnaje už popatnácté. Dalším zkušeným hráčem bude šestatřicetiletý Sami Kapanen z Kuopio.

 

MS 2010: Rusové mají otazník, kdo bude gólmanskou jedničkou pro šampionát?

2. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

MS 2010: Vjačeslav Bykov bude muset brzy rozluštit nastávající problém. Uznávaný trenér aktuálně nemá vyřešený post gólmanské jedničky. Vysvobozením měl být příjezdy Iljy Bryzgalova, avšak strážce svatyně Kojotů z Phoenixu se omluvil s odkazem na své zdravotní problémy. Nejistá je situace okolo Semjona Varlamova z Washingtonu, a proto se spíše očekává, že padne volba na někoho z aktuální trojice reprezentantů Košečkin-Jerjomenko-Chudobin.
 

Růžičkovi se z účasti na MS omluvila i trojice Erat, Fleischmann a Hanzal

1. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

Předběžná soupiska českého týmu, jenž se už myšlenkově může chystat do Německa, nemá další varianty jmen. Trenér Růžička se nedočká pravděpodobně žádné další posily ze zámořské NHL. Martin Erat má zraněné koleno a Tomáš Fleischmann s Martinem Hanzalem neprošli výstupní lékařskou prohlídkou v klubech. Nejistý je i příjezd Radima Vrbaty. Informace přinesly oficiální stránky ČSLH.   
 

MS 2010: Do startu mistrovství zbývá už jen jedenáct dní, Češi v úvodu změří síly s Francií

26. 4. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

Fanoušci už nyní můžou s nadšením odpočítávat poslední dny do zahájení ostře sledované události v podobě mistrovství světa, které začíná už 7. května. Dějištěm sedmačtyřicátého ročníku turnaje nejlepších národních týmů planety bude tentokrát Německo. Zápasová klání se odehrají ve dvou městech jmenovitě Kolín nad Rýnem a Mannheim. Čeští reprezentanti vstoupí do akce 9. května, kdy vyzvou tým Francie.

 

 

Sýkora se na šampionátu neukáže, omluvil se z rodinných důvodů

24. 4. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

Další ze strůjců pardubického úspěchu se na reprezentační akci nepředstaví. Po Dominiku Haškovi, jehož comeback odmítl trenér Růžička, padla i možnost startu pardubického ostrostřelce Petra Sýkory. Autor dvanácti tref byl nominován na blížící se Švédské hokejové hry s možností zařazení do finální nominace pro mistrovství světa. Jednatřicetiletý útočník však reprezentační návrat s omluvou odmítl. Informaci přinesly oficiální stránky ČSLH.

 

MS 2010: Oficiální hymnu šampionátu obstarala kapela Scooter

16. 3. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Mistrovství světa 2010

ObrazekVyvrcholením letošní hokejové sezony bude bezesporu květnové mistrovství světa. Šestnáct národních týmů bude bojovat o svou vysněnou metu a do rytmu jim bude hrát známá hudební formace Scooter. Právě její song "Stuck On Replay" byl zvolen oficiální hymnou šampionátu. Turnaj odstartuje 8. května utkáním pod širým nebem mezi domácí reprezentací a týmem USA.