Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlatí hoši Litvínov neopustí

1. 5. 2007

Vedení klubu nesáhlo k žádným výrazným přesunům v realizačním týmu. Důvěru opět dostalo duo Jaroslav Hübl starší a Petr Rosol. Management klubu doplnil bývalý vynikající reprezentant Jiří Bubla, který by měl zastávat roli sportovního ředitele mládeže. Co se týká hráčského kádru, tak některé změny už nastaly. Po jedenácti letech se do žlutočerného dresu oblékne Petr Franěk. Klub chtěl k mladíkům Fialovi a Hüblovi a přivést zkušenost a Franěk byl tou nejlepší možnou volbou.

Mistr světa z Vídně by měl oficiálně podepsat smlouvu 1.května. Dvaatřicetiletý gólman je litvínovským odchovancem, a tudíž zdejší prostředí dobře zná. Docela zajímavým faktem je, že staronový hráč klubu dovedl svůj tým v roce 1996 ve svých jednadvacetiletech do finále extraligy! Tentokrát sázka na mládí Chemikům nevyšla, gólmani sice nikterak nezklamali, ale zkušeností mají stále málo a kdoví jestli by v případě postupu do play off enormní zátěž ustáli. Franěk by měl zaujmout pozici jedničky, záda by mu měl krýt Hübl. Třetí gólman Radek Fiala odchází na roční hostování do celku HC Kometa Brno. Vedení už nadále nepočítá se službami Angela Nikolova, Iva Proroka a Milana Kopeckého. Prorok se již upsal Vítkovicím a Nikolov putuje do západočeské metropole zvané Plzeň. Naopak byly prodlouženy kontrakty obráncům Punčochářovi, Hranáčovi, Gýnovi a forvardům Jánskému a Lukešovi. Nejzásadnější věcí je setrvání vybroušených diamantů Roberta Reichela a Jiřího Šlégra. Oba olympijští vítězové potvrdili, že budou v týmu pokračovat. O dalších případných posilách se nadále jedná.

Samotná příprava bude mít tradiční program. Hráče čeká pestrý rozvrh, kromě nezbytné posilovny vystřídají mnoho sportovních disciplín a pojedou rovněž načerpat čerstvé síly kmořskému pobřeží. V druhé půli července už hráče čekají první přípravné zápasy a tým se představí na švýcarském turnaji Kolin Cup.